Októberben érkezik az új csoki mobil

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 30. 06:23

Az LG végre tartott egy teljes körű tájékoztatót, melynek keretében részletes adatokkal szolgáltak a cég képviselői az érkező vadonatúj BL20 típusjelű csokoládé mobilról.

Akárcsak az első generációs modell, az új darab is elegáns lakkozott fekete házban díszeleg, és szétcsúsztatható kialakítású. A tűzvörös billentyűzet és az ugyanilyen színben pompázó képernyő alatti érintésérzékeny felület pedig nem csak figyelemfelkeltő, hanem sötétes árnyalatának köszönhetően tökéletes harmóniát alkot az éjfekete borítóval. A készülék 2.4"-es kijelzője 262 ezer szín megjelenítésére képes 240x320 pixel mellett, a hátlapra szerelt 9x-es digitális zoommal és vakuval ellátott kamera felbontása pedig 5 megapixel, mellyel 320x240 képpontos videókat lehet készíteni.

A 130 MByte belső memória nem tűnik soknak egy multimédia mobilhoz képest, ám a tárhely bővíthető 8 GByte-ig Micro SD kártyával. Természetesen A2DP-konform Bluetooth, FM-rádió és zenelejátszó is gazdagítja a telefon felszereltségét. A HSDPA-készülék a négy GSM-hálózaton kívül támogatja még a GPRS és EDGE adatátviteli megoldásokat is. Az 1 cm-nél alig vastagabb mobil akkumulátora a gyári adatlap szerint 4 órai beszélgetéshez, és 11 napi készenléti időre elegendő energiát biztosít.

Az LG jövő hónapban megkezdi a BL20 forgalmazását, melyért 270  eurót (73 000 Ft) kell majd fizetniük a vásárlóknak.