Vezeték nélkül tölthető szupervékony Dell laptop

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 30. 07:04

A Dell bemutatott egy olyan üzleti notebookot, melynek különlegessége abban rejlik, hogy akár vezeték nélküli megoldással is fel lehet tölteni annak energiaegységét.

A Latitude Z600 típusjelű noteszgép a legvastagabb részen is csupán 2 cm, az alapmodell súlya pedig mindössze 2 kg. Egy beépített kisteljesítményű ARM-processzornak köszönhetően a számítógép két másodperc alatt betölt egy csonkított Linuxot, amellyel csatlakozhatnak a felhasználók az internetre, és dokumentumokat olvashatnak. A laptop legérdekesebb tulajdonsága azonban mégsem ez, hanem az az UWB dokkoló egység, melyre ráhelyezvén a laptopt, egy külön erre a célra szolgáló elektromos kábel nélkül feltölthető a készülék akkumulátora.

A Latitude Z600 különböző konfigurációkban lesz kapható, a  Core 2 Duo CPU-val, 2 GB RAM-mal és 64 GByte-os SSD-vel szerelt model ára 1500 euró, 3360 euróért viszont már egy igazi erőgépet kaphatunk 4 GByte memóriával és 256 GByte Flash-tárolóval. Az alapfelszereltséghez tartozik még a WLAN, a Draft-N, a Bluetooth, a 2 megapixeles webkamera és a Multitouch érintőpad, a vezeték nélküli töltő azonban már nem része a csomagnak, ezt külön meg kell majd vásárolni. A Dell Latitude Z600 máris kapható a kereskedelmi forgalomban a fent említett árakon.