Letölthető a Microsoft ingyenes vírusirtója

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 30. 08:03

A Microsoft keddtől letölthetővé tette Security Essentials ingyenes antivírusprogramjának végleges változatát, ami az angol és még vagy tucatnyi Windows nyelvi verzióhoz máris letölthető.

Az eredetileg Morro néven emlegetett szoftver a nem túl sikeres, fizetős Live OneCare-t hivatott leváltani. Az új fejlesztés védelmet nyújt a vírusokkal, kémprogramokkal, rootkitekkel és különféle adatrabló programokkal szemben is. Az alkalmazás a már létező ingyenes termékekhez hasonló megoldásokat kínál, így vannak benne személyre szabható víruskeresési beállítások, időzítő, automatikus frissítés és valós idejű védőpajzs is. A Security Essentials egyik legérdekesebb funkciója a "Dynamic Signature Service", amely a gép és a Microsoft szerverei közötti kommunikációt biztosítja. Ennek előnye, hogy a PC-re telepített, amúgy kis helyigényű program nem csupán saját adatbázisát képes használni, hanem a redmondi cég szerverein elhelyezett jóval nagyobb információmennyiséget is segítségül hívhatja a rosszindulatú kódok kiszűréséhez.

A Security Essentials a Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel kompatibilis, használatának feltétele pedig az, hogy eredeti, azaz ne kalózWindows szoftver legyen az adott PC-n. A program sokoldalúsága ellenére a Microsoft tűzfal használatát, illetve az alkalmazások folyamatos frissítését ajánlja mellette a felhasználóknak.

Security Essentials