iPhone-betiltással fenyegetőzik az EU

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 30. 16:35

Az Európai Bizottság figyelmeztette az Apple-t, hogy betiltatja az unió országaiban a cég népszerű okostelefonjai, amennyiben a közelmúltban történt iPhone-robbanások oka gyári eredetű.

Az utóbbi időben több öngyulladásról is beszámolt a sajtó, melyekre Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában került sor. Az almás készülékek mindegyike megmagyarázhatatlan módon kapott lángra. Éppen ezért az EB felszólította az amerikai számítógépgyártót, hogy rendeljen el alapos kivizsgálást az ügyben, és ha bebizonyosodik, hogy nem csupán egyedi esetekről van szó, melyek a helytelen használatra vezethetők vissza, akkor az EU haladéktalanul betiltja a kontinensen az iPhone forgalmazását. A biztonság és a lehetséges adatmeghamisítások elkerülése érdekében az eddig meghibásodott készülékeket független szakértőkhöz fogják elküldeni kivizsgálásra.

Az Apple képviselői továbbra is azt hangoztatják, hogy nem gyártási hiba okozta az öngyulladásokat, és állítják, hogy valamilyen ismeretlen eredetű külső hatás következtében robbant fel néhány okostelefonjuk.