Asus noteszgépek félnapos üzemidővel

Genda Csongor Zoltán, 2009. október 1. 19:08

Az Asus olyan noteszgépekkel rukkolt elő, melyek köszönhetően az energiatakarékos komponenseknek és a nyolccellás akkumulátornak, akár 12 órán keresztül is használhatók egyetlen feltöltéssel.

Az Unlimited sorozat egyelőre két modellből áll, melyek felszereltsége különböző. Mindkét laptopban az Intel Core 2 Duo SU7300-as típusjelű processzora dolgozik, melynek órajele 1,3 GHz, továbbá 800 MHz-s FSB és 3 MByte-os L2 gyorsítótár jellemzi azt. Az energiatakarékosság jegyében a gyártó felszerelte termékeit az úgynevezett GraphiX-Boost technológiával, hogy a felhasználók a nagyobb energiaigényű videókártyáról átválthassanak a kis fogyasztású grafikus csipre, a Power4Gear segítségével pedig állítható a CPU frekvenciája is. A rendkívül kompakt méretekkel rendelkező,mindössze 15-16 mm-es noteszekben 4 GByte memória és 500 GByte tárhelyet biztosító merevlemez található. Természetesen a Bluetooth, a WLAN, a kártyaolvasó, a HDMI és a VGA-kamera az alapfelszereltség részét képezik.

Az UL30-as jelzésű laptop 13.3"-es kijelzővel, az UL50-es pedig 15.6 hüvelykes képernyővel érkezik. Az új Asus notebookok máris megjelentek a kereskedelmi forgalomban 650 és 700 eurós árakon.