Új szolgáltatásokkal jelentkezik az Euro Info Service

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 2. 11:11

Megújul és új szolgáltatásokkal jelentkezik Október 1-jétől az Euro Info Service Kft., amely a legnagyobb magyar nyelvű online európai uniós adatbázist, az Európa Szervert működteti - mondta Szanyi Tibor országgyűlési képviselő, az Euro Info Service alapítója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Új szolgáltatásként az Euro Info Service többek között a gazdaság, a környezetvédelem és az energetika kiemelt témakörökben küld hírlevelet előfizetőinek, emellett vállalati közleményeket is megjelentet weboldalán, és európai uniós szakanyagokat készít - mondta el Szőgyén Noémi, a kft. üzletfejlesztési vezetője.

Az Euro Info Service, amely az Európai Unió (EU), az OECD, a Világbank, az Európa Tanács, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Északi Tanács hivatalos kiadóinak magyarországi ügynöksége, 1993-ban jött létre és 1998 óta működteti az Európa Szervert www.euroinfo.hu címen.

Az Európa szerver előfizetői eddig csak böngészhettek a portálon, október 1-jétől azonban a szerződéses partnerek - legfőképpen vállalatok - az általuk kiválasztott témakörökben naponta megkapják az aktuális információkat. A kiemelt témakörök mellett így például a globalizáció, a kereskedelem, a mezőgazdaság, a közlekedés, a turizmus, a vállalkozások vagy a munkaügy kérdéseiről tájékozódhatnak.

Szanyi Tibor az MTI érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg tíznél több vállalati előfizetőjük van, azonban egy előfizetést több cég is használ. Az éves előfizetés alapdíja ezer euró. Az információs szolgáltatást üzleti forrásokból működtetik, ezenkívül az Európai Közösségek Kiadói Hivatalától kapnak támogatást, programoktól függően évente 10.000 és 100.000 euró közötti értékben.

Kiemelte: a szolgáltatás pillanatnyilag talán legaktuálisabb eleme, hogy képesek mindenkinek, minden döntési szinten megadni valamennyi információs anyagot, amelynek ismerete feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a 2011 első félévében esedékes magyar soros európai uniós elnökség időszakára felkészülhessen.

A Euro Info Service Kft. tevékenységi körébe tartozik még a rendezvényszervezés is. Itt az önkormányzatokra kívánnak fókuszálni, hiszen a településeken sok olyan projekt és európai uniós fejlesztés van, amelyeket - megfelelő kontextusba helyezve - meg kell ismertetni az emberekkel - mondta el Szanyi Tibor.

Az Európa Szerver több ezer oldal hiteles dokumentumot tartalmaz, adatbázisait folyamatosan frissítik, az anyagok tematikusan rendszerezettek.

Az Euro Info Service-szel a Magyar Távirati Iroda Zrt. és az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. is együttműködik.