Céges online e-mail szolgáltatásba kezd az IBM

Milkovits Gábor, 2009. október 3. 18:16

Sokak szerint a Google Apps többszöri meghibásodása sarkallta arra az IBM-et, hogy maga is egy internetalapú, viszonylag olcsó vállalati kommunikációs alkalmazáscsomaggal álljon elő.

A LotusLive iNotes nevű megoldás a jövő héten debütál és felhasználónként 36 dollár lesz az éves díja, ami azért nem nagyon vágja majd földhöz a vállalatokat: az említett Google Apps például 25 százalékkal drágább, míg a Microsoft web-alapú céges levelezője 120 dollárt kóstál egy évre. A LotusLive iNotes kevésbé lesz sokoldalú, mint az említett riválisok, viszont tartalmazza az egyik legnépszerűbb asztali levelezőprogram, a Lotus Notes online verzióját.

Az IBM terméke elemzők szerint jó eséllyel indul a riválisaival folytatott versenyben, elsősorban amiatt, mert a cég neve évtizedes tapasztalatot fémjelez a vállalati informatikai szolgáltatások terén. Emellett az IBM kifejezetten megbízhatóságáról ismert céges körökben, ez pedig éppen jól jön nekik akkor, amikor a felhasználók nemrégiben többször is azt voltak kénytelenek tapasztalni, hogy a Google Apps valamilyen okból átmenetileg nem üzemel.