Egy hét múlva kezdődik a II. Nyílt forráskódú BI konferencia

forrás Prim Online, 2009. október 7. 13:42

Minden eddigiénél gazdagabb programmal kerül megrendezésre idén az open source BI eszközök seregszemléje. A konferencia programjában neves külföldi vendégelőadók mellett hazai fejlesztő és tanácsadó vállalkozások számolnak be a nyílt forráskódú eszközökről szerzett tapasztalataikról.

A nyílt forráskódú BI virágzása

Az open source üzleti intelligencia elterjedését a gazdasági válság csak felgyorsította, mivel egyre több vállalat fordul a költséghatékony és rugalmas fejlesztési lehetőségeket kínáló nyitott forráskódú modell felé.

Jól mutatja ezt a jelenséget az, hogy immár nemcsak a hagyományosan alacsony  költségvetésből gazdálkodó KKV cégek keresik az open source BI megoldásokat, hanem egyre jelentősebb az érdeklődés a Fortune 500 listán szereplő vállalatok részéről is, ahol az informatikai költségkeretek drasztikus visszavágása alaposan felértékelte az alacsonyabb beszerzési költségeket ígérő alternatívákat.

Színes, sokrétű konferenciaprogram


Az október 13-án megrendezésre kerülő konferencia tucatnyi előadást felsorakoztató programja az eddigi  legszélesebb körű áttekintést adja az open source üzleti intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.

A meghívott külföldi előadók között szerepel Dominik Slezak, az Infobright vezető szakértője, aki a cége által fejlesztett oszlop alapú adatbázismotorról fog beszélni. A MySQL infrastruktúrájába integrált Infobright alkalmazásával nagysebességű adattárházak és adatpiacok hozhatók létre költséghatékony módon.  Szintén külföldi vendégelőadó fogja ismertetni a Talend nyílt forráskódú adatintegrációs eszközeit, amelyek az adatbázisok közötti adatáttöltési és transzformálási feladatok elvégzését segítik.

A hazai előadók között egyaránt megtalálhatóak szoftverfejlesztéssel és üzleti intelligencia tanácsadással foglalkozó cégek. A témák között szinte az összes népszerű nyílt forráskódú szoftver szerepel, így szó esik a Pentaho, a Jaspersoft, az Eclipse BIRT, a PALO és Mondrian alkalmazási tapasztalatairól, open source adatbányászati megoldásokról és térképészeti szoftverekről. Külön érdekességként több előadás is foglalkozik saját fejlesztésű nyílt forráskódú BI komponensek bemutatásával is.

A konferencia honlapja a www.opensourcebi.hu címen érhető el.