Túlmelegedő noteszgépeket hív vissza az Acer

Milkovits Gábor, 2009. október 13. 08:17

Az Acer túlmelegedést és meghibásodást okozó gyártási hiba miatt több Aspire noteszgépét is visszahívja, pontos számot azonban egyelőre nem közölt a gyártó.

A problémát egy hibás mikrofonkábel okozza és akkor lép föl, ha a felhasználó ismételten „kivételesen nagy nyomást gyakorol” a készülék bal oldali részére. Emiatt ugyanis a vezeték deformálódhat, ez pedig egyfajta zárlatot, a noteszgép túlmelegedését és meghibásodását okozhatja. Az érintett készülékek a 2009. szeptember 15. előtt gyártott, Aspire AS3410, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ és AS3810TZG laptopok között lehetnek. Az Acer európai leányvállalata egy külön angol nyelvű weboldalt hozott létre, ahol a típus és a sorozatszám beírásával kideríthető, vajon az adott laptop cseréje ajánlatos-e, vagy sem.

Korántsem az Acer az első PC-gyártó, amely bagatell gyártási hiba miatt kénytelen sok termékét garanciálisan becserélni: néhány éve például a Sony hibás, balesetveszélyes akkumulátorai miatt több noteszgép-gyártó is kénytelen volt akár százezres nagyságrendben visszahívási akciót kezdeményezni.