Rekordnyereség az Acernél

Genda Csongor Zoltán, 2009. október 13. 18:47

A világ harmadik legnagyobb számítógépgyártó vállalata közzétette legutóbbi pénzügyi eredményét, melyből kiderül, hogy a cég rekord bevételre tett szert a harmadik negyedévben.

A jelentés szerint az Acer forgalma meghaladta az 5,2 milliárd dollárt, ami 5%-kal több, mint a tavalyi esztendő ugyanezen időszakában elért bevétel. A vállalat képviselői a PC-k iránti megnövekedett kereslettel magyarázzák a kiváló teljesítményt, és a következő három hónapra is fellndülést prognosztizálnak. Az elemzők is azon a véleményen vannak, hogy lassan, de biztosan kezd felpezsdülni a pénzügyi élet, és az emberek visszatérnek az üzleti világba, aminek elengedhetetlen kelléke a személyi számítógép. Az Acer nettó nyeresége 107 millió dollár, vagyis 10%-kal több, mint 2008 harmadik negyedévében.

Az év utolsó hónapjai általában kedveznek a számítógépgyártróknak, ugyanis a karácsonyi időszakban sokkal több PC fogy, mint általában, s az értékesítéseknek feltehetőleg még nagyobb lendületet ad majd a Windows 7 bevezetése is.