Új Blackberry Storm okostelefon a RIM-től

Milkovits Gábor, 2009. október 15. 20:59

A kanadai Research In Motion bemutatta Blackberry Storm 2 érintőképernyős okostelefonját - az új verziót Európában először a Vodafone forgalmazza, megfelelő adat-előfizetéssel akár már 0 euróért/fontért.

A Storm 2 számos újdonságot tartalmaz elődjéhez képest: ilyen a WiFi, a hátulról megvilágított, 3,25”, 360x480 képpontos kapacitív SurePress érintőképernyő (amelyen már egyszerre több ponton lenyomva is lehet navigálni), valamint a megnövelt, 1 helyett 2 GB-os fedélzeti memória. A készülék 3,2 megapixeles kamerája videófelvételek készítésére is alkalmas, az 1400 mAh akkumulátor pedig akár 6 óra beszélgetést is támogat a 3G hálózaton. A többi jellemző nagyjából megegyezik az eredeti Storméval, beleértve a GPS-t, a portré üzemmódban teljes QWERTY virtuális billentyűzetet, a BlackBerry OS 5.0 operációs rendszert, az integrált GPS navigációt, illetve a microSD/SDHC kártyabemenetet.

A Storm a korábban kizárólag e-mail-központú, üzleti mobilokat forgalmazó RIM kulcsterméke a szélesebb fogyasztói piacon. Az Apple iPhone mintájára érintőképernyős mobil már eddig is szép sikereket hozott a cégnek, amely az Apple mellett a legjobb eredményeket produkálja jelenleg az okostelefonok piacán.