A Twitter a spammerekre vadászik

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 16. 18:31

Egy olyan alkalmazást fejlesztettek ki a Twitterhez a közösségi portál üzemeltetői, amelynek révén könnyen kiszúrhatják és megjelölhetik a spammereket.

A Yahoo.com oldalon megjelent információ szerint az új funkciónak köszönhetően egy "Spam bejelentés" feliratú gomb került a Twitter oldalainak "Műveletek" szekciójához. Miután a felhasználók megtették panaszukat, az elkerül a Twitter biztonsági csoportjához, amelynek tagjai eldöntik: kell-e egyáltalán valamilyen konkrét intézkedést hozni a szándékosan megtévesztő vagy sértő profilt alkalmazó twitterező ügyében, és ha igen, pontosan mit.

Jenna Dawn, a Twitter egyik alkalmazottja szerint ez az új funkció nem csak arra alkalmas, hogy maguk az üzemeltetők szűrjék ki a spammereket, hanem a bejelentés után az "alkalmatlankodó" felhasználót tüstént meg is gátolják abban, hogy tovább zaklassa a panasztevőt.

Az üzemeltetők azonban az új funkciót nem tették automatikussá, méghozzá abból a megfontolásból, hogy ha egy felhasználó mindössze csak orrol valamiért egy másikra, ne kezdeményezhessen ok nélkül hadjáratot ellene.