Hamarosan kapható a Samsung környezetbarát mobilja

Milkovits Gábor, 2009. október 19. 08:22

A Samsung legfrissebb bejelentése alapján még októberben piacra kerül Európában a cég maximálisan környezetbarát mobiltelefonja, az S7550 Blue Earth.

A Blue Earth műanyag részei 100 százalékban újra-feldolgozott műanyag palackokból készültek, emellett pedig a készülék hátoldalán egy olyan napelem található, amely részben ellátja az akkumulátor feltöltésének szerepét. A fentieken kívül a mobilon egy digitális lépésszámláló is van, ami a gépkocsivezetés helyett gyaloglásra hivatott ösztönözni a felhasználókat. A még a nyáron beharangozott készülék hamarosan végre tényleg kapható lesz, várható ára azonban még mindig ismeretlen.

 A Samsung S7550 amúgy egy egészen komoly felső-középkategóriás készülék, HSDPA 3G hálózati kapcsolattal, 3” kapacitív érintőkijelzővel, WiFi-vel, GPS navigációval, 3,1 megapixeles kamerával, Bluetooth 2.0-val, Word és Open Office dokumentumnézővel, 180 MB fedélzeti memóriával, microSD kártyabővítővel, illetve Google Maps térképekkel. A Samsung mellett egyébként a Sharp, az LG és a Motorola is előrukkolt már hasonló „zöld” mobilokkal.