Uniós ringbe szállnak a hazai KKV-k

forrás Prim Online, 2009. október 28. 11:44

2009. október 20-án lezárult a kis- és középvállalkozások (KKV) nemzetközi sikereit elismerő Európai Vállalkozási Díj nemzeti fordulója. Az előzetes összesítések alapján 14 értékelhető pályamunka érkezett a versenyt hazai szinten koordináló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz.

Az Európai Bizottság 2005 óta minden évben meghirdeti az Európai Vállakozási Díjat. A kétfordulós megmérettetésben az unió 27 tagállama mellett Izland, Norvégia és Törökország vállalkozásai vehetnek részt. A díj azon kiváló kezdeményezéseket ismeri el, amelyek nemzeti, regionális vagy helyi szinten kreatívan támogatják a vállalkozói tevékenységet, innovatívak, továbbá a piaci szemlélet és a fejlett vállalkozói kultúra meghonosítására törekednek.

E nemzetközi versengésben már két magyar vállalkozás is sikert könyvelhet el. 2007-ben a KA-VOSZ Széchenyi Kártya programja elismerő oklevélben részesült, 2009-ben pedig a Miskolc Holding Zrt. I. helyezést ért el a „Bürokrácia visszaszorítása” díjkategóriában.

Ezúttal három kategóriában ― a „Vállalkozói szellem támogatása” (8 db), „A vállalkozások nemzetközi működésének támogatása” (4 db), és a „Befektetés a szakértelembe” (2 db) ― szálltak versenybe a hazai KKV-k.

A nemzeti forduló eredménye 2009. november közepén születik meg.