Fontos javítások a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2009. október 28. 21:31

A Mozilla kiadta a Firefox szoftver 3.5.4-es verzióját, amely számos veszélyes sebezhetőséget javít a népszerű böngészőprogramon.

A biztonsági frissítés 6 kritikus biztonsági rést foltoz, amelyek mindegyike utat engedhet távoli kódvégrehajtáshoz hackerek számára. Ezek egyike önmagában, azaz külső támadás nélkül is a program összeomlását és memóriavesztést okozhat. A 6 kritikus mellett az új verzió 3 mérsékelt és 2 alacsony veszélyességi fokú hibát is orvosol. Mivel még mindig elég sokan használják az előző generációs, Firefox 3.0.x szoftverváltozatot, a Mozilla ahhoz is kibocsátotta a megfelelő javítófoltokat a 3.0.15 képében. A biztonsági frissítések az automatikus frissítési megoldással, illetve a Mozilla Firefox termékoldaláról egyaránt letölthetők és telepíthetők.

Eközben a Mozilla készül a következő generációs Firefox 3.6 első nyilvános bétájának a kibocsátására, amely elsőként tartalmazza majd a személyre szabhatóságot kiszélesítő Personas megoldást. Mivel a társaság szeretné felgyorsítani a böngésző frissítési ciklusát, azt fontolgatja, hogy aktív letöltés helyett automatikusan teszi majd elérhetővé a felhasználók számára a Firefox 3.6-ot.