Milestone néven Európába jön a Motorola Droid

Milkovits Gábor, 2009. november 2. 11:14

Sajtóértesülések szerint az O2 Milestone elnevezéssel hamarosan forgalomba hozza Németországban a Motorola Droid mobiltelefonját, amely az első Android 2.0 operációs rendszerű okostelefon lesz a piacon.

A hír egyelőre nem hivatalos, így a névváltoztatás okát sem lehet pontosan tudni, a hírforrások azonban azt valószínűsítik, hogy az amerikai exkluzív szolgáltatói partner Verizon bír jogosultsággal a Droid márkanév használatára. A Milestone („mérföldkő”) néven futó Motorola Droid a Boy Genius Report online híroldal értesülése szerint 400 euróért lesz kapható a német O2 szolgáltatótól, még az idén, de pontosan nem tudni, hogy mikortól. Az amerikai Verizon novemberben dobja piacra a Motorola új Android mobilját a tengerentúlon.

A Motorola Droid, illetve Milestone nem rendelkezik azokkal a szélessávú mobilhálózati megoldásokkal, amelyekkel a Cliq, ahhoz azonban így is elég jó lesz, hogy kihasználja az Android előnyeit. Így például a készülék 600 MHz-es ARM processzorral, emellett külön GPU-val, illetve képi jel-kezelő csippel van ellátva. A hardver-konfigurációnak köszönhetően a mobil támogatja azt a fejlett párhuzamos feladatkezelést, ami az Android egyik fő előnye a versenytárs platformokkal szemben. További szokásos Android-kellék a nagy, 3.7” érintőkijelző, illetve az 5 megapixeles kamera.