A javítás javítása: soron kívüli frissítés az Internet Explorerhez

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 3. 20:01

A Microsoft a böngésző egyik korábbi javításából adódó esetleges hibák javítására adta kis a soron kívüli frissítést.

Mint azt megszokhattuk, a Microsoft többek között a rendszergazdáknak kedvezve, a tervezhető frissítési menetet elősegítve minden hónap második keddjén adja ki frissítéseit és javításait. Ha ettől eltér a vállalat, annak rendszerint oka van, jellemzően biztonsági, rendszer stabilitási jellegű hiányosság orvoslása. Ezúttal is erről van szó, a korábban kiadott MS09-054-es frissítéssel adódtak gondok.

Az ilyesmi meglehetősen ritka, de korántsem példa nélküli a Microsoft történetében. Olyan eset is előfordult, hogy a kiadott javítás egyszerűen nem működött, mint például 2003 szeptemberében, amikor a Microsoft augusztus 20-án adta ki a probléma javítását, amelyet 28-án egy módosított kiadás követett, mivel az eredeti verzió bizonyos körülmények között problémákat okozott az operációs rendszerben, majd kiderült, hogy a problémát okozó javítás nem is működött.

A kiadott szűkszavú tájékoztató szerint az átfogó jellegű MS09-054 Internet Explorer javítócsomag telepítése után adódhatnak gondok, ezen segít a most kiadott 3,7 MB-os javítás. A frissítés letöltése és telepítése erősen ajánlott, és legegyszerűbben az operációs rendszerbe beépített Windows Update, vagy Microsoft Update rendszeren keresztül végezhető el.