Kiküszöbölték a Canon EOS-7D hibáját

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 5. 22:24

A cég frissen megjelent tükörreflexes gépének esetenként jelentkező szellemképes expozícióját javítja a most kiadott firmware frissítés.

A Canon terméktámogatás oldalán éppen egy héttel ezelőtt jelent meg egy üzenet a nem is olyan régen kiadott EOS-7D digitális tükörreflexes géppel kapcsolatban, ebben a vállalat bejelenttette, hogy bizonyos beállítások esetén az EOS-7D szenzora szellemképes felvételeket készít, és a cég már elkezdte előkészíteni a javítás kiadását. A nem jellemző beállítások és a sorozatfelvétel funkció együttes használatakor néha előforduló szellemkép ideális expozíció, valamint egyképes és mozgókép üzemmódban nem jelentkezik, ám mégis kellemetlen lehet, így a gyártó bejelentette, hogy megkezdi az idevágó frissítés kidolgozását és azt minél előbb, várhatóan még november elején elérhetővé teszik, ahogy erről a Canon magyar oldalán is megtalálható, sajnos csak angol nyelvű tájékoztató is beszámolt.

Mára elkészült a frissítés egy 12,3 MB-os, külön Windows és Macintosh gépekre szánt csomag formájában. A frissítés menetéről a vállalat oldala tájékoztat, és vezet tovább a 1.1.0 verziószámú alapszoftvereket tartalmazó letöltésekhez, sajnos csak a nemzetközi Canon oldalon, a cikk írásának pillanatában a Canon Hungaria EOS-7D támogatására szolgáló oldala szerverhibát jelez.