Tartós AMD alapú noteszgép cseppálló billentyűzettel

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 8. 17:31

Az Asus F83T AMD motoros laptopja az AMD Congo platformjára épül, külön gyors ATI grafikus kártyával, szatén hatású alumínium borítással és cseppálló billentyűzettel rendelkezik.

Az IMR technológiával fejlesztett, szaténszerű, matt külső alumínium borítás futurisztikus és megvédi a noteszgépet a naponta ért horzsolásokkal és karcolódásokkal szemben. Nem is olyan régen, ha egy kis folyadék került a billentyűzetre. akkor az katasztrofális következményekkel járt a laptop számára. Az Asus F83T egyik jellemzője, hogy a klaviatúra cseppálló, megóvja az értékes belső alkatrészeket a folyadék káros hatásától. Az igazi élet azonban a legtöbb felhasználó számára a nagyfelbontású szórakozással és a többfeladatos munkával kezdődik.

Az Asus F83T  14 colos HD ColorShine kijelzőjét az ATI Mobility Radeon 4570-es grafikus kártya hajtja meg a laptopokban nem éppen megszokott 1 gigabájtnyi VRAM-jával. Az AMD Athlon Neo MV-40 (1.6GHz/ 512KByte L2)  processzor hőtermelését energia-hatékony működése és a designból adódó hűvös működés tartja kordában, az alumínium ház kiváló hővezető a hőszigetelő műanyagokkal szemben. 4 GB-os a memória, 500 GB-os a SATA meghajtó, az energiát pedig a modern laptopokban szokásos hatcellás Li-Ion akkumulátor biztosítja. A noteszgép súlya nem éri el a 3 kg-ot, és ajándék egeret és hordtáskát is találunk az F83T a dobozában.