Harmadával növeli bevételét a NetLock elektronikus szolgáltatásból

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 9. 12:47

Az elektronikus hitelesítés-szolgáltatással és ügyintézéssel foglalkozó NetLock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft. az idén 30 százalékos árbevétel növekedésre számít, a társaság tavaly 320 millió forint bevétet ért el, ami szintén 30 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A mintegy 4.000 ügyféllel rendelkező társaság a nagyobb bevételt részben attól is reméli, hogy együttműködési megállapodást kötött a SZÁMADÓ Kft.-vel, ennek köszönhetően a kisvállalkozások számára is elérhetővé válik az elektronikus számlák kibocsátása és befogadása, valamint a dokumentumok elektronikus hitelesítése és archiválása a SZÁMADÓ ügyviteli és vállalatirányítási rendszereiben.

 Espán Zsolt, a NetLock senior projektvezetője az MTI-nek elmondta, a vállalatnak jelenleg mintegy 200 kisvállalati ügyfele van, arányuk a teljes ügyfélszámot tekintve 6 százalék. Számuk azonban folyamatosan és egyre nagyobb ütemben növekszik. Ennek elsődlegesen az az oka, hogy az elektronikus számlázási és elektronikus bizonylat megőrzési megoldások nagyvállalati bevezetése ösztönzőleg hat az adott céggel kapcsolatban álló kisvállalatokra.

 Az e-számlázás egyik legnagyobb előnye, hogy gyors és költségkímélő. Bevezetésével a nyomtatási, papír, postázási és archiválási költségek a minimálisra csökkenthetőek. Az előállítást követően az e-számla kézbesítése csak percekbe telik.

 Egy papíralapú számlának csak a postai díja több mint 80 forint, a teljes bekerülési költsége pedig a 300-400 forintot is elérheti, míg ha valaki legalább összesen ötszáz-ezer elektronikus számlát bocsát ki havonta, akkor egy dokumentum teljes költsége 45 forintra mérséklődik. Nagyobb, például ötezer számla esetén az összeg már csak 20 forint lesz dokumentumonként.

 Espán Zsolt elmondta: a válság elsősorban a nagy és középvállalkozások körében növelte a hitelesítési, kiemelten az elektronikus számlázás, bizonylatmegőrzés megoldások iránti érdeklődést. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy az elektronikus számlázás olyan költségcsökkentő megoldás, amely gyorsan bevezethető és előnyei már a bevezetéstől számított rövid időn belül is éreztetik hatásukat.

 A szakember szerint a gazdasági recesszió mozgásba hozta, segítette ezt a speciális piacot, s mindez jó hatással volt a NetLock ügyfélszámára is.