Kiszivárgott az Office 2010 fejlesztői bétája

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 17. 18:24

Az irodai szoftvercsomag kizárólag zártkörű terjesztésre szánt verziója már elérhető torrent oldalakról, holott egy kifejezetten fejlesztőknek szánt változatról van szó.

A Microsoft MSDN és TechNet programjaiba regisztrált szűk kör számára kiadták az Office 2010 második béta verzióját, ami már elég sokat mond a végleges változatról. Annak ellenére, hogy mindez csak ma történt meg, azonnal elérhetővé vált a szoftver a közkedvelt torrent oldalakon, és az eredeti szándékokkal szemben letölti boldog-boldogtalan. A Microsoft egyik legfontosabb bevételi forrásának számító irodai programcsomag sikerén sok múlik. A programot eredetileg a Windows 7-tel együtt várták, ám ez, mint azt ma már jól tudjuk, nem így történt. A sokak által várt szoftver fejlesztése egyszerűen nem tartott abban a fázisban, például nem jelent meg ehhez időben az első béta változat.

Az Office 14 kódnéven fejlesztett, hivatalosan Office 2010-re keresztelt termék érkezése még ma sem pontosan meghatározott. A most történt kiszivárgás nem ismeretlen az Office 2010 esetében, az úgynevezett Technical Preview nevű korábbi változat még májusban került fel a világhálóra, holott ez a mainál jóval kezdetlegesebb, kifejezetten csak belső használatra szánt kód volt. Azonban azoknak sem kell már a végtelenségig várniuk, akik szeretnék legálisan kipróbálni az új szoftvert, lehetőleg problémamentes, stabilabb és a mindeni által letölthető verzióban, mivel a Microsoft még idén tervezi egy nyilvános béta kibocsátását.