Nyereséges negyedévvel zárta veszteséges pénzügyi évét az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 20. 08:19

A német Infineon félvezető áramkör gyártó vállalat nyereséggel zárta novembertől októberig tartó pénzügyi éve utolsó negyedévét és optimista a jövő évi eredmény megítélésében is.

Peter Bauer vezérigazgató 10 százalékos forgalom növekedést és nyereséget vár jövőre a konszern mind a négy tevékenységi területén. A legnagyobb mértékű növekedést az autóipari kereslettől várja. Az Infineon logikai áramköröket gyárt autóipari, gépipari, távközlési és személyazonossági felhasználásra.

A 2008/09-es pénzügyi évet az Infineon a várakozásoknak megfelelően magas veszteséggel zárta. Értékesítési árbevétele 3,027 milliárd euróra csökkent az előző pénzügyi évi közel 4 milliárdról. Éves vesztesége 82 százalékkal 671 millió euróra esett vissza 3,75 milliárd euróról.

A konszolidált adatok már nem tartalmazzák az év folyamán értékesített Wireless Communication érdekeltséget.

A negyedik negyedévet 14 millió eurós nyereséggel zárta az Infineon a harmadik negyedévi 23 milliós veszteség után.

Az eredmény javulásához egyaránt hozzájárult az ismét növekedésnek indult kereslet, valamint az elbocsátásokat és munkaidő rövidítést is magában foglaló költségcsökkentési program jótékony hatása.

"Megfelelő pozícióba kerültünk piaci részesedésünk növeléséhez és eredményünk tartós javításához mind a négy tevékenységi körünkben" - jelentette ki a vezérigazgató.

A már folyamatban lévő 2010-es pénzügyi évének első negyedében a 2009-es pénzügyi év utolsó negyedévéhez mérhető forgalmat vár az Infineon. Az autóipar és a gépipar kereslete növekszik, a chipkártyagyártás kereslete szezonálisan csökken, a Wireless Solutions
eredményét pedig a gyenge dollár terheli meg.