Megjelent a Norton Ghost 15

forrás Prim Online, 2009. november 23. 20:40

Megjelent  a szakma egyik legfejlettebb PC mentő és -helyreállító megoldása, a Norton Ghost 15. A Windows 7-tel kompatibilis Norton Ghost 15 a 25G és 50G Blu-ray Disc-kel is használható. Ebben a változatban mutatkozik be az új, hideg lemezképkészítő funkció, amely a termék telepítése nélkül készít lemezképet a számítógépről. A Norton Ghost emellett a Symantec hatékony ThreatCon jelzőjét is használja komoly veszély fenyegetése esetén a PC-k önműködő mentéséhez.

A Norton Ghost 15 az otthoni felhasználók és a kisvállalkozások számára készült, nagy teljesítményű, professzionális szintű mentési megoldás. A Norton Ghosttal rendszer-meghibásodás esetén még akkor is pótolhatók az elveszett vagy megsérült fájlok, ha a számítógép operációs rendszere nem tud elindulni. Lehetőséget ad a teljes rendszer vagy egyes fájlok, illetve könyvtárak mentésére, a helyreállítási pontokat FTP használatával távoli helyre menti. A Norton Ghost rugalmas, a felhasználó döntheti el, hogy a rendszerét terv szerint vagy egy esemény bekövetkeztekor mentse.

A Norton Ghost 25G és 50G Blu-ray Disckel, és a legtöbb más tároló eszközzel, így a külső vagy hálózati merevlemezekkel, valamint az egyszer vagy többször írható CD-kkel és DVD-kkel működik. Meleg mentési funkcióval is rendelkezik, azaz a számítógép előzetes leállítása nélkül is készíthető mentés. A Norton Ghostot a tárolt adatokat védő Windows 7 Bitlocker is támogatja, így a lemez titkosítása és épségének ellenőrzése folytán javul az adatvédelem.

A Norton Ghost 15 lehetőséget ad a hideg lemezképkészítésre. Ezzel a módszerrel a termék telepítése nélkül, időt és pénzt megtakarítva történik a mentés. Új számítógép vásárlása után a PC-ről, mielőtt arra bármilyen szoftver fel lenne töltve, mentés készíthető, így a gyári beállítások érintetlenek maradnak. A hideg lemezképkészítésnél a Norton Ghost CD helyreállítási környezetéből (a Windows operációs rendszer egyszerűsített változatából) történő indítást követő mentés indításával egyszerűen menthető a rendszer.

A mentés nem csupán a fájlok véletlen adatvesztéstől való megóvását jelenti. Napjainkban a számítógépek a kiberbűnözők kártevéseinek áldozatául is eshetnek. Ezért a Norton Ghost 15 arra használja a Symantec ThreatCont, hogy ha a Symantec Security Response-tól származó információk alapján a veszélyeztetettség elér egy bizonyos szintet, akkor önműködően elmenthesse a fájlokat.

Ár, elérhetőség:
NORTON GHOST 15.0 1 felhasználó számára, új termék vásárlása: 13.950 Ft. + áfa
NORTON GHOST 15.0 1 felhasználó számára, megújítás: 12.820 Ft. + áfa