Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

forrás Prim Online, 2009. november 30. 17:03

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

A Linux térhódítása a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre dinamikusabb, amely a hazai fejlesztőket is a linuxos technológiák használatára ösztönzi. Egyre több hazai fejlesztő, felhasználó és más nyílt forrású projekt tagjai dolgoznak közösen egy cél érdekében: hogy a világ legjobban használható Linux disztribúcióját készítsék el. A hazai openSUSE közösség tevékenysége és eredményei a hu.opensuse.org oldalon követhető nyomon. A közösség tagjai részt vesznek a disztribúció honosításában, teszteléseket és hibajavításokat végeznek, valamint technikai támogatást nyújtanak egymásnak. Több hónapos munkájuk eredményeként nyáron elkészült a 630 oldalas openSUSE 11.1 Kézikönyv magyar nyelvű változata, amely eddig csak angol vagy német nyelven volt elérhető. Ez az első olyan nyelvi változat a világon, amelyet kizárólag openSUSE közösség tagjai készítettek el. A kézikönyv szabadon letölthető.

Az openSUSE 11.2 néhány új funkciója:
 


Az openSUSE 11.2 már elérhető és letölthető. Az openSUSE legújabb kiadása különböző típusú telepítési forrásokon keresztül x86 és x86-64 platformokon is elérhető. Ha csatlakozni kíván az openSUSE közösséghez, vagy az openSUSE projektről szeretne többet megtudni, látogasson el a magyar nyelvű weboldalra.