Az ULX Kft. a Zimbra magyarországi disztribútora

Kovács Attila, 2009. november 30. 17:30

Az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. ma bejelentette, hogy regionális együttműködés keretében hivatalos disztribútora és szolgáltatója lett Magyarországon a Yahoo! Zimbra következő generációs nyílt forráskódú e-mail és kollaborációs szoftverek vezető vállalata termékeinek és szolgáltatásainak.

Az ULX magyarországi disztribútorként szállítja és támogatja a Zimbra termékeit és értéknövelt szolgáltatási portfólióját, melyek egy valódi, költség kímélő alternatívát jelentenek a tulajdonosi e-mail és csoportmunka, illetve kollaborációs szoftvermegoldásokhoz képest, emellett a már meglévő kompetenciához illeszkedve a Red Hat ekorendszert építi tovább a teljes körű nyílt forráskódú vállalati IT infrastruktúra irányába.

A Zimbra legismertebb terméke, a Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0 egy igazán modern, innovatív üzenetküldési és együttműködési alkalmazás. A Zimbra a vezető nyílt forráskódú megoldás a jelenleg egyre növekvő Macintosh és Linux alapú szerverállomány, illetve a vállalatok, szolgáltatók, oktatási és kormányzati környezetek számára, mivel az adminisztrátoroknak és végfelhasználóiknak egyaránt páratlan előnyöket nyújt.

"Az ULX-nek célkitűzése, hogy minél több ügyfelének adja meg a lehetőséget a világ legjobb nyílt forráskódú szoftvereinek kipróbálására, és a Zimbra termékeinek felvétele portfóliónkba egy természetes következő lépés volt, amely tovább építi a teljes körű nyílt forráskódú vállalati IT infrastruktúrát és nagyszerűen illeszkedik az ekorendszerbe” - kommentálta a hírt Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezető igazgatója. "A Zimbra Collaboration Suite az iparág egyik legrugalmasabb együttműködési csomagja a nyílt platform területén, amely hatalmas mérföldkövet lépett át azzal, hogy kevesebb, mint négy év alatt a támogatott levelezési fiókjaik száma elérte az 50 milliót az ősz folyamán, azt bizonyítva, hogy megfelel a magas szintű elvárásoknak és messzemenőleg kielégíti a piaci igényeket. Reméljük, hogy ebben a dinamikus növekedésben a magyarországi felhasználók száma is minél előbb kimutatható lesz.”

Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0 A Zimbra Collaboration Suite integrált email és kollaborációs alkalmazás teljes Microsoft Exchange-kompatibilitást nyújt, szolgáltatásai elérhetők egy Web 2.0-s, ajaxos webfelületen, telepíthető desktopalkalmazásként, minden mobilplatformon (Nokia, iPhone, Blackberry, Microsoft Mobile), Microsoft Outlookból, valamint szabványos POP/IMAP és iCal/CalDav felületen keresztül is.

A Zimbra Collaboration Suite (ZCS) 6.0-t 2009 ősz folyamán mutatta be a Zimbra, mint eddigi legfontosabb fejlesztését. A ZCS 6.0 tovább bővíti a nyílt Zimlet platformot külső fejlesztők számára és javítja a vállalati együttműködést egy sor közösségi indíttatású jellemzővel, így például kibővített naptárrendszerrel, megosztással és továbbfejlesztett mobilplatform-támogatással. Ezek ideális fejlesztések a Zimbra üzleti, szolgáltatói és oktatási területen tevékenykedő, és nyílt forráskódú megoldásokkal foglalkozó ügyfelei számára.

A ZCS 6.0 néhány új jellemzője:


A Zimbra továbbra is a leggyorsabban növekedő vállalati együttműködési megoldás több mint 50 millió fizetett levelezési fiókkal, amely több mint 165 százaléknyi évi növekedést jelent. A Zimbra jelenleg a legnagyobb üzleti együttműködési gyártó a Microsoft és az IBM mellett, és a legnagyobb telepíthető nyílt forráskódú együttműködési csomag a kereskedelmileg elérhető levelezési csomagok között. A Zimbrát több mint 100 ezer szervezet használja világszerte, évente többezernyi új ügyféllel.