2 TB-os, villámgyors külső meghajtó a Samsungtól

forrás Prim Online, 2009. december 1. 18:56

Megjelent a Samsung STORY Station Plus: a 3,5 inches külső meghajtók új sorozata eSATA (external serial ATA) interface-szel biztosít villámgyors, másodpercenkénti 3.0 gigabit adatátvitelt. A meghajtó már 2 terabyte-os változatban is elérhető.

A 2TB kapacitású STORY Station Plus meghajtó 500 000 MP3 zenefájlt, 560 000 digitális képet vagy 880 óra magas felbontású videót képes befogadni.

Az eSATA csatlakozás meghatszorozza az adatátviteli sebességet a szabványos USB 2.0 csatlakozóval rendelkező külső meghajtókhoz képest, így nagyobb rugalmasságot biztosít felhasználóinak. Az eszköz 480 (Mbps) USB 2.0 és a 3.0 Gbps eSATA csatlakozási opcióval kerül a boltokba.

A meghajtó készenléti állapotban csupán 0,1 W-ot fogyaszt, ami 96%-os megtakarítást jelent a hagyományos 2,5W-hoz képest. A csökkentett készenléti energiaszint a 2010 januárjától hatályba lépő EU-követelményeknek is maximálisan megfelel (Energy Using Products Directive for Standby Regulation).

A drive 1-től 2TB-ig terjedő kapacitással kapható. Az alumínium külső bevonat nem csupán elegáns külsőt biztosít, de a hatásos hőelosztáshoz is nagyban hozzájárul. A termék a SecretZone személyes adatok titkosítására szolgáló, a SafetyKey jelszóvédelmi, valamint az Auto Backup- archiváló szoftvereket is tartalmazza. A STORY Station Plus meghajtók 2009. novemberében kerültek az üzletekbe.