Qosmio X500: már Magyarországon is kapható

forrás Prim Online, 2009. december 3. 20:04

Kiemelkedő számítási kapacitás, a legújabb grafikai képességek, feltűnő és modern vörös-fekete külső, 18,4 hüvelykes (46,7 cm) képernyőméret, Blu-Ray meghajtó, Resolution+ videofeljavító alkalmazás. A Qosmio X500 már Magyarországon is kapható.

Az új Qosmio teljesítményét az Intel legújabb négymagos processzorai és az Nvidia kiemelkedő grafikai megoldása biztosítja. A laptop valósághű játékélményt kínál intenzív 3D effektusokkal, élénk környezettel és dinamikus karaktereffektusokkal. A hatalmas, 18,4 hüvelykes (46,7 cm) TruBrite Full HD LCD-kijelző 16:9 képaránya és 1920x1080 képpontos felbontása fényes, tűéles képet biztosít a legpergőbb akciójelenetek közben is.

A Qosmio X500 támogatja a 64 GB kapacitású SSD-meghajtók használatát.

A többujjas vezérlésű Qosmio X500-at ujjlenyomat-olvasóval és arcfelismerő funkcióval is ellátták. Utóbbi a készülék beépített HD-kamerája által készített képet használja. A Toshiba ConfigFree egyszerű vezeték nélküli hálózati beállítást tesz lehetővé akár WLAN, akár Bluetooth kapcsolaton keresztül, a nyolc piros érintőgomb pedig a leggyakrabban használt multimédia funkciók, például a hangerő-szabályozás, az előretekerés, a lejátszás és a leállítás használatát könnyíti meg.

A Qosmio X500 akár 8 GB DDR3 (1066 MHz órajelű) RAM memóriát és két, egyenként 1 TB kapacitású merevlemezt képes befogadni. A perifériák három USB 2.0 porton vagy egy eSATA/USB kombinált csatlakozón keresztül csatlakoztathatók. Az utóbbi támogatja az USB
Sleep-and-Charge funkciót, így a mobil eszközök a laptop kikacsolt állapotában is tölthetők. A Toshiba REGZA-Link HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface - Consumer Electronics Control) technológiája segítségével a nagy felbontású video- és audioeszközök
összeköthetők a számítógéppel, és egyetlen távirányítóval vezérelhetők. A Qosmio X500 laptop csatlakoztatási lehetőségeit az ötfunkciós Bridge Media és a FireWire csatlakozó egészíti ki.