Asus csoki Mikulásra

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 5. 20:01

Az ASUS mérnökei minden bizonnyal szeretik a csokit, mivel a K70IO notebook csokoládébarna lett, egyszerűen a Chocolate nevet kapta, és design díjnyertes is lett, de nem emiatt.

A Chocolate felhasználóbarát billentyűzetével hódította meg a döntőbírák szívét. A szélesebb és kicsit íves billentyűzet nagyon kényelmes gépelést tesz lehetővé. Ez eddig a notebookok kicsit gyenge pontja volt, nem túl kényelmes rajtuk hosszútávon gombokat nyomogatni. Persze eddig is voltak jó megoldások, de örvendetes minden ilyen törekvés. Úgy tűnik, ez az ASUS-nak igazán jól sikerült. A szélesebb klaviatúra egyéb előnyökkel is jár. Útközben a laptop is jobban ki van téve a szennyeződésnek. A csokin a billentyűk közötti távolság is megnőtt, így takarítani is könnyebb, illetve a por sem rakódik le oly nehezen elérhető helyekre. A gépelés során a számbillentyűk hiányoznak egy notebookról igazán, nos, a K70IO-n különálló, teljes numerikus keyboard is van.
 
 A Chocolate igazán minden megtesz a kéz védelme érdekében. A laptop hűtését áttervezték és arra törekedtek az ASUS-nál, hogy a billentyűzet hőmérséklete az emberi test szokásos testhőmérsékleténél sose legyen magasabb. Ez az IceCool design. A hosszúra nyúl munka során a kellemes hőmérséklet nem fárasztja az igénybevett ujjakat tovább. Multimédia terén a 17,3 inches LED háttérvilágítású kijelző megnövelt kontrasztaránnyal és szaturációval próbálja megnyerni a vásárlók szívét, a megjelenítőt egy Nvidia GeForce 9100 M grafikus motor üzemelteti és az Altec Lansing SRS Premium Sound HD hangzással látja el. Az Asus csoki már a Windows 7 Home Premium magyar verziójával előtelepítve érkezik.