Dicsérik az Alcatel-Lucent IP-routerek piacán elért eredményeit

Kovács Attila, 2009. december 6. 17:13

Az Alcatel-Lucent (AL) Magyarország arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Dell’Oro piacelemző 2009 harmadik negyedévi adatai szerint az AL immár ötödik negyedéve folyamatosan növeli piaci részesedését a szolgáltatói routerek szegmensében (négy százalékkal növelte részesedését 2009 harmadik negyedéve és 2008 harmadik negyedéve között). Továbbá: a vállalat 4,8 százalékpontot erősödött ugyanezen időszakban az edge routerek rendkívül dinamikusan bővülő alszegmensében, így részesedését 20,5 százalékra növelve, jelenleg második helyezett a globális piacon.

A Dell’Oro Csoport megállapította: „A szolgáltatói edge routerek szegmensében egyetlen szállítóként sikerült mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év hasonló időszakához képest az AL-nek növekedést produkálnia. Az Alcatel-Lucent a globális recesszió ellenére jól teljesített 2009 első három negyedévében. Időarányosan számított, 20 százalékos árbevétel szerinti részesedése jóval meghaladja a 2008 egészére vetített 15 százalékos értéket. A cég sikerét a Dell'Oro a bővülő ügyfélkörnek, a regionális egyensúlynak és széles termékválasztéknak tulajdonítja.

Az AL szolgáltatói routerpiacon elért sikerét Barclay Capital friss kutatási jelentése is kiemelte "Az Alcatel-Lucent csillaga egyértelműen felívelőben van a távközlési szolgáltatók által használt edge routerek piacán. Az Alcatel eredetileg a TriMetra 2003-as felvásárlásával lépett be erre a piacra, és azóta jelentős részesedésre tett szert zászlóshajó-terméke (mai nevén a 7750-es router) révén. Az Alcatel-Lucent 2004 óta kitartóan menetel előre az edge routerek piacán, ahol ez időszak alatt 0-ról 20% közelébe növelte részesedését. 2010 elején az Alcatel újabb lépést tesz részesedése bővítésére a core routerek piacán a 100 Gbps sebességű vonalkártya (line card) bevezetésével.