Laptop-akkukat hív vissza a Packard Bell

Milkovits Gábor, 2009. december 10. 08:48

Immár megszokott hír, hogy egy noteszgép-gyártó akkumulátorokat hív vissza meghibásodás miatt: ezúttal a Packard Bell teszi ezt egyes Európában értékesített EasyNote modelljeivel.

A hiba a Packard Bell EasyNote MX36, MX37, MX51 és MX52 noteszgépeket érintheti, amelyek esetében a gyártó ideiglenesen mindenképpen az akku eltávolítását és a készülék hálózatról történő működtetését ajánlja. A rossz akkumulátorok ugyanis egyes esetekben rövidzárlat miatt túlhevülhetnek és akár tüzet is okozhatnak, habár a cég egyelőre nem értesült ilyen esetről. Azt sem árulták el azonban, hogy a gond pontosan hány felhasználót érinthet, mindenesetre az adott ország vevőszolgálatán keresztül ki lehet deríteni az esetleg hibás akkus készülékek sorozatszámát.

A legnevezetesebb tömeges laptop-akkucserére három évvel ezelőtt került sor, amikor a Sony kénytelen volt kicserélni mintegy 6 millió hibára hajlamos akkumulátorát. Az akció 20-30 milliárd jenjébe került az elektronikai óriásnak; hasonló esetek különböző gyártókkal azóta is rendszeresen előfordulnak.