Adathalász támadás zajlik az Erste Bank ellen

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 17. 16:04

Az Erste Bank közleményben értesítette felhasználóit, hogy adathalász támadás folyik ellene, senki ne közöljön e-mailben kért adatokat az interneten keresztül.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy több hullámban jelenleg is adathalász támadás zajlik az Erste Bank Hungary Nyrt. ellen. A csalók az uszolg@erstebank.hu, a nyrt@erstebanks.hu, valamint az irodaja@erstebank.hu hamisított címekről leveleket küldenek Erste Bank nevében, és NetBank, TeleBank, illetve bankkártya adataik megadására szólítják fel a címezetteket.

„Az Erste Bank Hungary Nyrt. elektronikus levélben soha nem kéri ügyfeleitől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését! Kérjük, hogy e-mailben banki adataikat soha ne adják meg senkinek!” - áll a közleményben.

„Amennyiben már megadta valamely azonosítóját a hamis levelekből megnyitott linkeken, akkor adatainak biztonsága érdekében kérjük, haladéktalanul hívja fel az Erste TeleBankot, ahol a kollégáink megteszik a szükséges intézkedéseket” - figyelmeztet az Erste.