2,6 mm-es LG LCD panel

Milkovits Gábor, 2009. december 22. 07:55

Az LG bemutatta a világ legvékonyabb televíziókba való LCD képernyőpaneljét, amely csupán 2,6 milliméter vastag, illetve vékony.

A 42 colos képernyő szintén az LG egy korábbi paneljét taszította le a trónról, amely 5,9 mm vastag volt. Egyelőre egyébként még ez utóbbi sem került forgalomba, a piacon jelenleg kapható legvékonyabb tévés LG LCD képernyő 11,9 mm-es. A különleges vékonyságot úgy sikerült megvalósítani az LG mérnökeinek, hogy a képernyő a megvilágítást nem hátulról kapja, hanem a LED-ek a panel keretétől világítanak annak közepe felé. Ennek apró hátulütője, hogy a keret széleinek lehetséges távolsága véges, így a modult valamivel szélesebbre, illetve függőlegesen arányaiban keskenyebbre kellett építeni, mint a megszokott széles képernyők esetében. Mivel a teljes HD felbontású prototípus esetében egyértelműen a szupervékony kivitel hangsúlyozása a döntő, ezért a tv tuner külön dobozban került elhelyezésre.

Az LG a január 7-én kezdődő, Las Vegas-i CES kiállításon tervezi bemutatni a világrekorder LCD panelt, amelyet 5,9 mm-es elődjéhez hasonlóan egyelőre nem szánnak kereskedelmi forgalomba.