A Firefox 3.5 a világ legnépszerűbb böngészője

Genda Csongor Zoltán, 2009. december 22. 18:20

A legfrissebb felmérési adatok azt igazolják, hogy az internetezők körében a Firefox 3.5-ös verziója a legnépszerűbb böngésző.

A StatCounter jelentésében az olvasható, hogy globális viszonylatban a szörfölők 21,93%-a a Mozilla aktuális browserével csatlakozik a világhálóra, míg az Explorer 7-es ha csak kevéssel is, de alulmaradt a Firefoxszal szemben. A Microsoft-szoftver 21,2%-os piaci résszel büszkélkedhet csupán, ami a második helyhez elegendő.

Az alternatív böngészőnek múlt héten sikerült kielőznie legnagyobb konkurensét, amelyet év elején még kétszer ennyien használtak, tehát az idei esztendőben a látványos népszerűségcsökkenéssel kellett szembesülnie a redmondi vállalatnak ezen a területen. Összességében tekintve azonban még mindig az IE az első számú böngésző, ugyanis a szoftver 6-os verziója a számítógépek 13,9%-ára van feltelepítve. A Google saját fejlesztésű megoldása, a Chrome azonban már közelít az 5%-hoz, s így sikerült kielőznie a 3%-ot magáénak tudó Safarit, az Opera pedig be kell hogy érje a stabil 1,46%-os felhasználótáborával.