Kirúgják Steve Ballmert!

Genda Csongor Zoltán, 2009. december 22. 18:33

Legalábbis ezt jósolja a NewsWeek magazin, mely lap 2010-re vonatkozó prognózisában már leírta a Microsoft első emberét.

A cikkíró megemlíti, hogy Steve Ballmer jövő hónapban ünnepli igazgatói kinevezésének 10. évfordulóját, ám a dúsgazdag menedzsernek nem lesz oka az ünneplésre, ugyanis valamilyen jól hangzó kifogással majd elmozdítják pozíciójából.

S mégis miért tenne ilyet az igazgatótanács? Ballmer elnöksége alatt majdnem 50%-ot veszítettek értékükből a redmondi konszern részvényei, a Vista csúfos kudarcot vallott, a webes keresőpiacon is elhanyagolható részesedéssel bír a Microsoft, és a mobil operációs rendszerek és a zenelejátszók piacát sem tudta meghódítani a cég első embere. A lap szerint bármely más vállalatnál már felelősségre vonták volna Ballmert, a Microsoftnál viszont csupán Bill Gates barátsága tartja még életben és az igazgatói székben őt. 2010-ben azonban leáldozik az agresszív menedzser csillaga, hiszen a befektetők nem fogják hagyni, hogy tovább garázdálkodjon a cég élén - olvasható a látomásszerű prognózis a Newsweek vészjósló cikkében.