Országos távmunka-ház program indulhat 2010-ben

OTS - Cégvonal, 2009. december 23. 10:05

A Magyar Távmunka Szövetség felkérésére Habsburg György elfogadta az országos távmunka-ház program fővédnökségét. A program a Távmunka Szövetség és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével 2010-ben indulhat.

A Magyar Vöröskereszt elnöke, Habsburg György, elfogadta a Magyar Távmunka Szövetség (MTMSz) felkérését az országos távmunka-ház program fővédnökségére. A két szervezet évekre visszanyúló együttműködése így újabb lendületet vehet a program közös megvalósításával.

Az MTMSz kezdeményezésére 2007-ben jött létre Közép-Kelet-Európa első távmunka-háza. A 22 távmunkás befogadására alkalmas létesítmény kétéves sikeres működést tudhat maga mögött. Az intézmény a gyakorlatban is bizonyította, hogy az egyik legszervezettebb távmunka-módszer Magyarországon is eredményesen alkalmazható, kölcsönös előnyöket biztosítva mind munkaadó mind munkavállaló számára.

Az első távmunka-ház kedvező fogadtatása és a széleskörű munkaadói érdeklődés megmutatta, hogy magas színvonalú távmunka-infrastruktúrára, megfelelően felkészített, elkötelezett távmunkavállalókra van szükség ahhoz, hogy a számos téves feltételezés, bizalmatlanság letörjön, és a távmunka nagyobb teret nyerjen Magyarországon. 2009-ben a két szervezet szakértői intenzív szakmai előkészítést végeztek: kidolgozásra került az optimális helyszínek kiválasztását szolgáló módszertan, meghatározásra kerültek a távmunka-házak létrehozatalához szükséges tárgyi-technikai alapfeltételek, illetve előkészítették a program megvalósításához szükséges vállalati partneri kör kialakítását.

A két szervezet közötti együttműködési megállapodás aláírására várhatóan 2010 elején kerül sor. A távmunka-ház üzemeltetésére vállalkozó szervezetek ezt követően jelentkezhetnek a programba, illetve a távmunka-infrastruktúrához magas színvonalú megoldásokat szállítani képes vállalati kör is ekkor alakulhat ki. A program megvalósításának koordinációját a Magyar Távmunka Szövetség végzi, ugyanakkor a számos helyszínen megvalósítandó helyi akciókhoz - tájékoztatók, fórumok, potenciális munkavállalók elérése, stb. – a Magyar Vöröskereszt humán bázisa, helyi kapcsolatrendszere és szervezettsége kiváló támogatást fog nyújtani.