Nem bírja az Office 97-et a Windows 7

Genda Csongor Zoltán, 2009. december 26. 11:48

A Microsoft kiadott egy olyan leírást, amellyel ideiglenesen helyreállíthatók a Windows 7-ben az Office 97 feltelepítése miatt kialakult kellemetlen rendszermódosulások.

A felhasználóknak csupán a töredéke vetemedett arra, hogy installálja az új Windowsra a 12 évvel ezelőtt megjelent redmondi irodai szoftvercsomagot, ám akik ezt megtették, arról számoltak be, hogy megváltoztak a User Account Control (UAC) beállításai, s ezt követően már nem is tudták visszaállítani az eredeti állapotot.

Megelőzendő a UAC deaktiválását, a Microsoft a felhasználók segítségére siet egy rövid kóddal, amely megoldást kínál a fenti problémára. Ugyanakkor egy másik, nyomtatási rendellenességre is elkészített egy gyorsjavító kódot a szoftveróriás. Bizonyos, különösen nagy oldalak esetében ugyanis nem lehet nagy felbontásban kinyomtatni a nagy formátumú dokumentumokat, fotókat, mert a Windows hibásan kezeli a rendelkezésre álló memóriát. Mindkét hiba elhárításához a regisztrációs adatbank megváltoztatására van szükség, a művelet kivitelezéséhez itt és itt találunk pontos utasításokat.