Vesztett a Google egy általa indított doménnév-használati vitában

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 4. 09:26

A Groovle.com doménnevet birtokló kanadai vállalat megnyerte a Google óriásvállalat által indított keresetet, amelyben azt kifogásolja, hogy megtévesztő a 207 Media nevű vállalkozás keresőszolgáltatásának és weboldal készítő programjának webes hivatkozása.

A vitában eljáró döntőbíróság azonban nem látta megalapozottnak a Google kérését azzal érvelve, hogy nem eléggé megtévesztő a groovle kifejezés - olvasható a BBC hírportálján.

A Groovle.com két és fél éve működik anélkül, hogy a Google-től bármilyen kifogás érkezett volna hozzájuk. Az oldal egyébként a Google erőforrásaival üzemel de a vállalkozás fő működési területe az online honlapkészítés.

A névhasználati jogvitákban illetékes National Arbitration Forum az ICANN, azaz az internetes doménneveket ellenőrző, a kiosztott nevekkel és számokkal foglalkozó internetes társaság jóváhagyása alapján működik.

A Google-től névhasználattal kapcsolatosan eddig összesen 65 beadvány érkezett és ez volt a második eset, hogy a vitát nem a Mountain View-i vállalat nyerte.