A Nintendo DS a valaha volt legnépszerűbb játékgép Európában

Milkovits Gábor, 2010. január 6. 09:06

A Nintendo DS lett hivatalosan a valaha legtöbb példányban eladott játékgép az öreg kontinensen, miután bejelentették, hogy a mai napig több mint 40 millió példány fogyott a dupla képernyős, hordozható készülék különféle verzióiból.

A DS ezzel megelőzte az összes korábbi és jelenlegi konzolt és hordozható játékgépet, ráadásul viszonylag rövid idő alatt sikerült mindezt elérnie, hiszen a készülék 2005 márciusa óta van forgalomban Európában. A DS mellett a Nintendo Wii konzolja is igencsak jól szerepelt eddig: 2006 decembere óta több mint 20 milliót adtak el belőle földrészünkön. A Wii-hez kapható játékprogramok közül a Wii MotionPlus vezérlőt kihasználó Wii Sports Resort-ból 5 millió, a New Super Mario Bros. Wii-ből pedig 2,5 millió kópiát értékesítettek mostanáig Európában.

A Nintendo DS-nek jelenleg immár a harmadik verziója kapható, DSi néven. A készülék az eredeti dupla érintőképernyő, illetve a Lite-on debütált WiFi és webböngészés mellett 3 megapixeles kamerával, zenelejátszó szoftverrel és nagyobb, 3,25 colos képernyőkkel van felszerelve. A készülék emellett a már amúgy is karcsú DS Lite-hoz képest is 12 százalékkal vékonyabb lett. A DS népszerűségének egyik fontos oka persze az olcsóbb ár: a készülék ára ugyanis valamivel alacsonyabb, mint fő versenytársáé, a Sony PSP-é.