Sony Alpha A450: a pénztárcakímélő A550-es

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 6. 09:46

A Sony kicsit megtévesztő számozással dobta piacra ezt a gépet, mely tudásban nem az A500 alatt, hanem fölött helyezkedik el, tulajdonképpen egy kissé leegyszerűsített ám egyben olcsóbb A550-es nagyon masszív akkuval.

A Sony új gépe az A550-eshez hasonlóan 14,2 megapixeles érzékelőre épül, és akár 7 FPS sebességű gyorstüzelésre is képes lehet, tehát inkább ehhez a géphez hasonlít, mint a két modell között elhelyezkedő 12,3 megapixeles és 5 FPS-es A500-asra. Az érzékenység akár ISO 12800-ig is állítható, a valós látómező 95%-át lefedő, fényes optikai keresővel rendelkezik a gép. Finombeállításként a “Manual Focus Check Live View” világos előképet ad a 6,9cm-es (2,7 inches) Clear Photo LCD kijelzőn. A választható 7x/14x képnagyítással élesen beállítható a fókusz: ez a portrék, életképek, makró és építészeti felvételek esetén hasznos funkció.



A BIONZ képprocesszor gyors, folyamatos felvételt tesz lehetővé akár 5 kép/mp sebességig (maximális érték, körülményektől függően változhat). A Speed Priority módban (AF és AE beállítással) akár 7 kép/mp is elérhető (maximális érték – az aktuális sebesség a felvétel körülményétől és a médiakártyától függ). Az Auto HDR módban az A450-es nagyon világos és nagyon sötét részleteket egyesíti egyetlen fotóban. Két egymást követő, különböző expozíciós beállításokkal készített kép összeillesztését automatikusan végzi a fényképezőgép. A teljesen automata folyamatban az expozíciós értékek manuálisan is beállíthatók, 3EV értékig, 0.5EV lépcsőkben. Az A450 figyelemre méltó akkuteljesítménnyel rendelkezik, amely a legjobb a Sony jelenlegi DSLR gépei közül. A nagyteljesítményű áramforrás akár 1050 kép készítését is lehetővé teszi, a fényképezőgép Memory Stick PRO Duo és SD/SDHC memóriakártyák használatát teszi lehetővé. A tartozék szoftverek között az Image Data Converter SR; Image Data Lightbox SR; és PMB (Picture Motion Browser) található, az A450 digitális DSLR fényképezőgép a Sonytól 2010 februárjától kapható.



Főbb jellemzők: