Holografikus Touchscreen

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 7. 18:25

A Light Blue Optics a Las Vegas-i CES-en egy különleges holografikus projektort készül bemutatni, amely bármilyen felületből érintésérzékeny felületet varázsol.

A miniprojekciós megoldások fejlesztésére specializálódott brit cég kifejlesztett egy innovatív holokivetítőt, amely bármely felületen létrehoz egy 10.1 hüvelykes Touchscreent. A fénymeghajlítás elvére épülő lézerprojekciós megoldás videótartalmak esetén 15 lumenes, szimbólumok megjelenítésénél pedig 35 lumen fényerősségű képet alkot.

Az illetékesek elmondása szerint a kivetített kép a jeladó készülékhez viszonyított távolságtól függetlenül minden esetben éles és jól látható, s mivel az eszközbe egy első osztályú lézert építettek bele, így a szemkárosodás lehetősége is ki van zárva. A parancsok felismeréséért egy infravörös szenzor felel, ennek köszönhetően válik a kivetített felület érintésérzékennyé.

A fejlesztők ellátták a holoprojektort WLAN és Bluetooth interfészekkel és 2 GByte belső memóriával is, ami Micro SD kártyával 32 GByte-ig bővíthető. A készülék akkumulátora egyetlen feltöltéssel kétórai működéshez elegendő energiát biztosít.

Hogy mikortól és mennyiért lesz majd megvásárolható a Light Touch, az még a jövő titka.