Asus: különleges, formabontó noteszgép a CES 2010 kiállításon

Széll Zoltán, 2010. január 7. 20:08

Az Asus egy különleges, a szokásostól eltérő formátumú noteszgépet mutat be a CES 2010 kiállításon. Az Asus az új noteszgépet a dán Bang & Olufsen céggel közösen fejlesztette. Az új noteszgép tulajdonképpen egy szórakoztató központ, amely magába foglalja a számítógép, a tv, a rádió, a video és az egyéb szórakoztató funkciókat.

Az Asus NX90 noteszgép formáját a kitüntetett David Lewis, a B&O főkonstruktőre tervezte. A gondos munka eredménye a rendkívül sima vonalvezetés és az egyszerűség. A masina teljes méretű billentyűzetet tartalmaz, két oldalán egy-egy érintőpaddal, amely DJ-szerű vezérlést tesz lehetővé. Újdonság az LCD képernyő két oldalán elhelyezett különleges minőségű és formájú (szalag) hangszórópár, amely páratlan hangminőséget biztosít. Az új funkciókat a Microsoft Windows 7 többérintő technológiája támogatja.

 A fényezett alumínium házba szerelt, a nappali szoba díszét jelenthető Asus NX90 noteszeszgép, valamint  szórakoztató elektronikai- és média központ 18,4 hüvelykes, 1920x1080 képppont felbontású LCD képernyőt, Intel Core i7 (7200QM vagy 8200QM) négymagos mobil processzort, Nvidia GeForce GT 335M grafikus kártyát, két merevlemezes meghajtót, és Kék-sugár meghajtót tartalmaz. A konfiguráció ára 2499 dollár.

 Az Asus NX90 noteszgép induló ára 1999 dollár és a második negyedévben lesz kapható.