Strapakompakt HD videóval: Mju TOUGH-3000

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 8. 19:51

Az Olympus zsebméretű fényképezőgépe HD mozgókép felvétellel, az új [ib] szoftverrel, valamint 3,6x zoommal, kettős képstabilizátorral is rendelkezik, 3 méter mélységig vízálló, -10°C-ig fagyálló, illetve akár 1,5 méter magasságból történő leejtés esetén is ütésálló.

A fényképezőgép nem csak masszív, számos új funkciójával bír, mint HD mozgóképfelvétel és HDMI csatlakozó, 1GB belső memória és SD kártyahely, képböngészés, [ib] szoftver, valamint USB töltő funkció A képböngészés funkció segítségével HD mozgóképfelvételeinket időrendben, vagy képeinket egy eseményhez kapcsolódóan mutathatjuk meg barátainknak – például HDMI csatlakozón keresztül egy HD TV-készüléken. Az Olympus [ib] technológia megoldja a kiválogatás feladatát: az új képkezelő szoftver az arcfelismerő technológia alkalmazásával személy szerint, GPS segítségével hely szerint, valamint akár esemény szerint képes kiválasztani a keresett képeket. A 3,6x zoommal ellátott nagylátószögű optika (28-102mm gyújtótávolsággal) mellett rendelkezésünkre áll az SD memóriakártya bővítési lehetőség és 1GB belső memória biztosítja a kezdő tárolási kapacitást, miközben az akkumulátor töltését az USB töltés funkciónak köszönhetően bármilyen USB csatlakozóval rendelkező számítógéppel elvégezhetjük. Amennyiben gondunk akad egy-egy funkcióval, a Mju TOUGH-3000 beépített használati útmutatója siet segítségünkre. A fényképezőgép a TOUGH sorozat minden népszerű funkciójával rendelkezik a Retus üzemmódtól az i-Auto, illetve a követő AF funkciótól a kettős képstabilizátorig.



A 12 megapixel felbontással rendelkező modell 2010 márciusától, „Oxide Red” vörös, „Turquoise Blue” kék, „Hot Pink” rózsaszín, valamint „Emerald Green” zöld színben lesz kapható 200 eurós irányáron.



Olympus Mju TOUGH-3000 – fő jellemzők: