LG ultra-lapos hordozható PC a CES 2010 kiállításon

Széll Zoltán, 2010. január 9. 10:01

Az LG a héten zajló CES 2010 szórakoztatóelektronikai kiállításon (Las Vegas, Kalifornia) mutatta be az ultra-lapos X300 noteszgépet. A mindössze 970 gramm tömegű masina vastagsága csak 17,6 mm.

Az LG X300 noteszgép 2,0 GHz-es Intel Menlow platformot, maximum 2 GB memóriát és merevlemezes meghajtó helyett SSD meghajtót tartalmaz. Az X300 noteszgép 2-cellás telepet használ, amely folyamatos használat esetén 7 óra üzemidőt biztosít. Az alacsony súly és a csendes működés az X300 noteszgépet a sokat utazó felhasználó ideális társává teszi.

Az LG Smart Pack egy okos szoftver a noteszgéphez és a felhasználóknak. Az újonnan hozzáadott Smart POP automatikusan szinkronizálja a PIM (personal information management) adatokat, amelyek a mobileszközböl - a Bluetooth-on felül - a hordozható PC felé tartanak. Ez a képesség megengedi a mobiltelefonon érkező SMS-ek közvetlen olvasását, vagy a választ ezekre, az LG X300 noteszgépen keresztül.

Az LG X300 multimédia képességeit az 1,3 megapixeles webkamera tovább növeli. Ez a képesség lehetővé teszi a videók lejátszását és biztosítja az SRS TruSurround HD térhatású hangot. A beágyazott 3G modem lapkakészlet pedig biztosítja a csatlakozást a GSM, GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokhoz.

A CES 2010 kiállításon látható LG X300 noteszgép februárban lesz elérhető az egész világon.