Csak egy Microsoft-frissítés érkezik jövő kedden

Milkovits Gábor, 2010. január 9. 18:58

A Microsoft csupán egy biztonsági frissítést ad ki szokásos havi második keddi csomagjában januárban, amely legalább egy kritikus javítófoltot tartalmaz.

A kritikus sebezhetőségek a most kiadott angol nyelvű tájékoztató alapján csak a Windows 2000 operációs rendszert érintik, míg a Windows 7, Vista, XP, Server 2003 és Server 2008 szoftvereken csupán alacsony veszélyességi fokú biztonsági rések kapnak majd javítófoltot. A Microsoft szokásához híven ezúttal sem bocsátkozik részletekbe a javításra kerülő hibák természetét illetően, mindenesetre a szokatlanul kevés javítás még akkor is furcsa, ha a január ilyen szempontból valóban viszonylag csendes szokott lenni az év végéhez képest.

A karcsú frissítőcsomag kiadásában persze szerepet játszhat a Windows 7 viszonylag új mivolta, amelynek hibáit a kiadás előtt nyilvánvalóan agyontesztelték, valamint az is, hogy a Microsoft várhatóan idén rukkol elő másik fő szoftverterméke, az Office új generációs változatával, az Office 2010-zel. Mindenesetre bővebbet majd 12-én kedden fogunk megtudni.