Élethű 3D képek kétdimenziós tartalomból, érintőképernyős távirányító

forrás Prim Online, 2010. január 10. 13:49

A Samsung Electronics bemutatta LED háttér-világítású televízióinak legújabb generációját, mely magában foglal egy  3D processzort is.

A 9000-es széria elnyerte a 2010-es CES „Best of Innovations” díját. A LED TV paletta nyolc terméksorozatot és 19”-tól 65”-ig terjedő képernyőválasztékot foglal magában.


Az idei év prémium LED TV sorozatai – a 7000, 8000 és 9000 – mind rendelkeznek a Samsung által szabadalmaztatott beépített 3D processzorral és emitterrel, amely lehetővé teszi többféle 3D szabvánnyal való kompatibilitást, beleértve a HD-ready és Full HD minőséget és a “Blu-ray 3D” szabványt. A 3D Blu-ray lejátszó (BD-C6900) mellett a Samsung így egy teljes tv-termékskálát kínál az otthoni 3D házimoziélmény megteremtéséhez. Azért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertálótechnológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat. És mindezt a teljes színskála megjelenítése mellett élvezhetik a nézők, ami egy eddig még nem látott csodálatos élményt teremt.

A beépített Enthernet-, illetve az előkészített vezeték nélküli kapcsolat kiszolgálja a vásárlók “tartalom határok nélkül” igényeit. Az Internet@TV megoldás már tartalmaz olyan Samsung alkalmazásokat, mely segítségével elérhető több internetes tartalomszolgáltató oldala.A Samsung prémium LED televíziói ötvözik a local dimming-es direkt LED megvilágítás és az oldalsó megvilágítás előnyeit. Ez a technológia biztosítja a tökéletesen mélyfekete árnyalatok  és a vibráló színek megjelenítését még jobb kontrasztarány mellett.

A Samsung még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket mutatott be ezüst- és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, mellyel a televízió még inkább bútorra hasonlít.

Atelevíziók az EnergyStar 4.0-nak is megfelelnek.A Samsung által kifejlesztett érintőképernyős távirányító használata rendkívül egyszerű, könnyű vele eligazodni a beállításokon és alkalmazásokon. Az integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányíthatjuk a televíziót és a többi kapcsolódó audiovizuális eszközünket. Magán az eszközön is nézhetünk adást, így amíg egy blu-ray film látható a nagyképernyőn HD minőségben, a távirányítón belenézhetünk kedvenc csapatunk mérkőzésébe (csak a 9000 sorozatnál). Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.