Maga az AMD-menedzser sem venne AMD-gépet

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 18. 15:50

A napokban fény derült egy korábbi magas rangú AMD-vezető pár évvel ezelőtti kijelentésére, miszerint ő sosem venne magának a cég termékeiből összeállított számítógépet.

"Ha teljesen objektívek lennénk, akkor nem használnánk AMD-rendszereket. Én magam sosem vetemednék arra, hogy egy ilyen PC-t megtűrjek a privát szférámban"- mondta még 2004-ben eme súlyos szavakat a csipgyártó akkori alelnöke, Henri Richard. A dolog pikantériája viszont, hogy ez az információ nem a vállalatközeli forrásokra hivatkozó pletykalapokban, hanem az Intel amerikai versenyjogi hatóság elé terjesztett jelentésében olvasható. A dokumentumból azonban nem derül ki, hogy a fentebbi kritikát megfogalmazó menedzser milyen kontextusban tette ezt a kijelentést, és milyen termékekre utal.
Az elemzők szerint nem véletlen, hogy a vezető processzorgyártó most hozta nyilvánosságra az AMD-vezető bíráló szavait, ugyanis a cég feltehetőleg ezzel akarja védeni magát és termékeit az újabb versenyfelügyeleti eljárásokban, és rá akar mutatni arra, hogy az AMD nem az állítólagos Intel-machinációk révén nem tud nagyobb piaci részesedéshez jutni.