LG: idén 140 millió mobil értékesítése a cél

Kovács Attila, 2010. január 20. 12:37

Az LG Electronics mobil üzletágát illetően bejelentette idei terveit, többek azt, hogy célja 140 millió mobilkészülék értékesítése. A vállalat az okostelefonok globális piacára összpontosít, amely hozzájárulhat azon céljának az eléréséhez, mely szerint 2012-re az LG a világ két legjelentősebb mobileszköz gyártó egyike kíván lenni.

A tervezett összesen 140 millió mobilt értékesítése 20 százalékos növekedésnek felel meg előző évhez képest. A vállalat 2009-ben hozzávetőleg 100 mobilszaküzletet nyitott a fejlődő országokban, és bár továbbra is növelni kívánja globális jelenlétét, további terjeszkedést tervez kimelten a koreai és észak-amerikai piacokon, ahol célja, hogy a felhasználók innovatív és személyre szabott okostelefon-gyártóként tartsák számon.

Okostelefonok: ezen a piacon az LG kétszámjegyű részesedését előirányzó 2012-es cél megvalósításának előkészületei már folyamatban vannak. A cég tavaly létrehozott egy külön okostelefon divíziót, az okostelefonok kutatásán és fejlesztésén pedig 30 százalékkal több munkatárs dolgozik. Az év során körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi az LG - Android, Windows Mobile, illetve Linux operációs rendszerekkel. Különösen ígéretesek az Android-telefonok, amelyek a felhasználóbarát és nyílt hozzáférésű operációs rendszerük miatt a hírek szerint várhatóan a piacra kerülő új LG okostelefonok több mint felét teszik majd ki. A vállalat a tervek alapján már ebben az évben megjelenik a piacon első olyan okostelefonjával, amelyből elsőként kelhet el 10 millió példány.

A testreszabott tartalom és szolgáltatások terén: az egyedi felhasználói igények kiszolgálása prioritás az LG számára, és ez a szándék vezeti a vállalatot az okostelefonok piacán való erőteljes piaci szereplésében. Az év során később megjelenő „3 Screen Service” szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók ugyanazt a tartalmat mobiltelefonjukon, számítógépükön, illetve tévéjükön is megjeleníthetik anélkül, hogy a különféle formátumok közötti konvertálás szükséges lenne. Az LG februárban saját fejlesztésű, „3-Way Sync” technológiát támogató készüléket mutat be, amely vezeték nélküli hálózaton keresztül tökéletesen jelenít meg valamennyi mobil, számítógépes és webes tartalmat.