Ázsiában terjeszkedik az Avnet

forrás Prim Online, 2010. január 20. 17:20

Az Avnet megvásárolta a Hutchison Whampoa Limitedtől a kínai Vanda Group informatikai vállalatot, és a vietnami piacra is helyi disztribútor megszerzésével lép be a cég.

A felvásárlás után a Vanda Group az Avnet keretén belül fog működni, megtartva a korábbi márkanevet, a menedzsmentet, és az üzleti folyamatokat.

A Vanda Group Kínában, Hongkongban és Makaón piacvezető az informatikai szolgáltatások terén - a cég 1982 óta szolgálja ki ázsiai ügyfeleit. Rendszerintegrációs szolgáltatásokat, hardver- és szoftvermegoldásokat kínál, többek között az IBM, Lenovo, Cisco, Sun, Nokia és az Oracle termékköréből.

A cég különböző iparági megrendelőknek szállít Kínában, az országos bankoktól, pénzügyi cégektől a telekommunikációs vállalatokig, kormányzati szervezetekig, közművekig.

Az Avnet számára az akvizíció erős piaci belépőt jelent a kínai banki/biztosítási szektorba is, mivel a Vanda Group saját banki szoftvermegoldása, a VisionBanking Suite igen jól ismert ebben a szegmensben.

Az Avnet 2009 év végén bejelentette, hogy Vietnamban befejezte a Sunshine Joint Stock Company akvizícióját is. A 2001-ben alapított vietnami cég informatikai nagykereskedőként szervereket, storage-okat, szoftvereket értékesít rendszerintegrátoroknak és viszonteladóknak.

A Sunshine vállalat az Avnet Technology Solutions ázsiai divíziója keretén belül fog működni. A cég Ho Si Minh városban, Hanoiban, Danangban rendelkezik értékesítési irodákkal, és vezető gyártókat képvisel Vietnamban - például a HP, az IBM és a Lenovo termékeit ajánlja partnereinek.