Az Amazon új alkalmazásokkal kínálja a Kindle-t

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 22. 12:24

Hamarosan játékokkal és az iPhone okostelefonnál megismert alkalmazásokkal kínálja nagysikerű elektronikus könyvolvasóját, a Kindle-t az Amazon.

Az internetes áruház nem sokkal azt megelőzően jelentette be a fejlesztéseket, hogy a rivális Apple vélhetően hamarosan előáll új tábla PC-jével, amely felkavarhatja az e-olvasók piacát.

A Kindle fejlesztései között az Electronic Arts mobilegysége is elérhető lesz, vagyis az olvasón olyan játékokat is lehet majd játszani mint a Tetris puzzle és a Scrabble betűkirakó.

Bár az Amazon tájékoztatása szerint 2007-es megjelenése óta a Kindle nagy számban fogy, mindezek ellenére azonban az internetes óriáson igen nagy a piacon megjelenő új eszközök által jelentett nyomás.

Az áruház tervei szerint az új alkalmazások mellett a lehető legtöbb e-könyv kínálásával akarja még vonzóbbá tenni az olvasót a vevők szemében. Kritikusok ugyanakkor megjegyezték, hogy a Kindle fekete-fehér kijelzője csökkentheti néhány új alkalmazás élvezetét.

A hírek szerint az Amazon új fejlesztései révén például olyan útikönyv is használható lesz a Kindle-olvasón, amely az éppen aktuális időjárás szerint kínál programokat. De a Kindle-tulajdonosok hamarosan különleges szakácskönyveket is használatba vehetnek, ezek a vendégsereg nagysága és ételpreferenciái szerint ajánlanak majd recepteket.

Az Apple várhatóan jövő héten San Franciscóban mutatja be új tábla PC-jét, amely e-olvasóként is használható.