AV-tesztek: taroltak a Norton szoftverek

forrás Prim Online, 2010. január 26. 17:50

Két független nemzetközi vizsgálat során is előkelő minősítésekkel díjazták a Norton termékeket. Az AV Comparatives a Symantec biztonsági szoftverét választotta a 2009-es év legjobb vírusirtójának, továbbá az AV-Test.org egy új tipusú tesztjének első helyért járó díját is bezsebelhette.

Az AV-Comparatives független tesztelő szervezet a Norton AntiVirus-t választotta a 2009-es év legjobb vírusirtójának.  A tavalyi év során a szervezet összesen nyolc kategóriában versenyeztette a különböző biztonsági szoftvereket. A Norton az összesített eredményeknek köszönhetően nyerte el a legjobbnak járó díjat.
 
A Norton az AV-Test.org független szoftvervizsgáló cég egy új típusú tesztjén is előkelő helyezést kapott. A vizsgálat a biztonsági szoftverek azon képességére irányult, hogy vajon mennyire képesek felismerni az ismeretlen fenyegetettségeket valós felhasználás mellett.  A Symantec a tesztelés során a legmagasabb felismerési arányt érte el 98 százalékos pontossággal, valamint a legjobb minősítést kapta a téves riasztások kategóriájában.
 
A vírusirtás hagyományos módszerei már nem elegendőek ahhoz, hogy megvédjenenek a mai veszélyek ellen. Míg korábban jellemzően relatív kisszámú fenyegetettség jutott milliónyi nagyságrendű felhasználóra, most már szinte megszámlálhatatlan, célzott fenyegetettséggel találkoznak a felhasználók. 2009-ben a Symantec biztonsági szoftverek több mint 2,5 milliárd blokkolt támadást jelentettek világszerte. Csupán a kártevők elemzésére összpontosítani már nem elég, ehelyett az olyan technológiák nyernek majd várhatóan teret, mint például a hírnéven alapuló biztonság.